Anskaf dig mere end ét par løbesko

Anskaf dig mere end ét par løbesko

Hvis du er en seriøs løber, så har du måske været forbi en sportsbutik og fået en test på løbebåndet, for at se hvilke sko der passer perfekt til dine fødder. Det er der i hvert fald mange løbere, der har fået gjort i tidens løb, og så har de fået nye lækre løbesko med hjem. Når de gode løbesko så er slidt op, så vender folk tilbage til samme model, fordi de fik jo af vide at det var de bedste sko.

Det kan sagtens betale sig at gøre dette, for at spore sig ind på hvilke løbesko, der passer bedst til ens fødder. Men hvis du er en seriøs løber, som løber flere gange om ugen, kan det godt betale sig, at anskaffe sig et par løbesko mere. Så kan du skifte mellem dine to par, så du har flere par sko, som indeholder flere forskellige kvaliteter, i stedet for én model der kan det hele. Hvis du har den samme sko på altid, så har du en meget ensformig belastning når du løber, frem for hvis du skifter mellem to par sko, så fordeles belastningen forskelligt hver gang, hvilket vil reducere eventuelle skader.

Vælg først og fremmest løbesko efter din løbestil

Der findes forskellige former for løbestil, og hvis du er en af dem, som har haft en løbetest i en sportsbutik, så ved du nok allerede hvilken løbestil du har. Du kan med fordel vælge dine løbesko ud fra dette, så du får en løbesko, der giver dig støtte alle de korrekte steder. Hvis du så skal have par nummer to, så kan du eventuelt tage en løbesko, som er beregnet til en anden løbestil, for at skifte belastningen andetsteds. Mange vælger også bare den neutrale sko, som passer til den neutrale løber.

Der bliver hele tiden lavet nye flotte dame løbesko, og det kan være svært ikke at blive fristet gentagne gange. Men hav fokus på at kvalitet og design skal følges ad. Det vigtigste, når man skal finde et par nye løbesko, er at de sidder komfortabelt på fødderne. De skal sidde til, men ikke for stramt. De skal give dig støtte alle de rigtige steder, og have god støddæmpning. Så når du rammer underlaget med alt din vægt, så skal dine sko kunne aftage lidt af stødet, for at skåne fødder og krop. Men hvis du finder et par løbesko, som sidder perfekt på din fod med det samme, så er det de rigtige for dig – løbesko skal ikke løbes til og blive bedre med tiden. De skal være perfekte at have på lige fra start.

Du skal føle dig let som en fjer når du løber

Du skal føle dig godt tilpas. For mange kvinder har det rette udstyr, udseende og stil meget at sige. Hvad er bedre end at føle, at man ser hammer godt ud? Du har måske før kigget langt efter andre kvinder på løberuten, som bare har det helt rigtige tøj og sko, der får dem til at se godt ud, og ikke mindst får dem til at udstråle erfarne løbere. Hvis dette er tilfældet, så er du i hvert fald ikke den første der har følt sådan. Det bedste ved det hele, er at du kan blive en af dem, som andre måske kigger langt efter. Det er en kæmpe motivationsfaktor, at have noget lækkert løbetøj og flotte løbesko. Så glæder man sig til at hoppe i træningstøjet og komme ud på vejene. Forkæl dig selv, find drømme løbeskoene, som vil give dig følelsen af, at du er let som en fjer og samtidig ser knaldgodt ud!