At holde ordentlig på en kikkert

At holde ordentlig på en kikkert

Man kan, som du måske har læst andre steder eller ved at kigge på www.kikkertland.dk, se, at man kan få mange forskellige typer af kikkerter – og ved dette link er det endda til en fornuftig pris og til at betale sig fra.

Nogle af disse kikkerter kan man få med støttepartier, så man praktisk talt ikke behøver holde på dem, før de er indstillet korrekt.

Dette er blandt andet nyttigt, hvis man har en stjernekikkert og skal kigge på stjerner. Her vil man helst gerne kunne nærmest låse kikkerten fast i en bestemt position, så man kan kigge efter stjernernes placering med den rette styrke og rette fokus i linserne enten samme aften eller dagen efter, fordi man har beregnet sig efter, hvad man gerne vil se.

Skulle man holde den slags i hånden uden støtte, ville det være virkelig svært at fokusere på ens mål, og bare et lille host, en nysen eller rysten på hånden kan ødelægge hele ens forventede glæde ved at kigge på stjernebilleder, fordi det hele så ikke længere er indstillet og kan tage lang tid at ændre.

Men nogle kikkerter er jo lavet til, at man netop skal holde dem i hænderne og hurtigt kunne ændre position med dem, fordi man skal kigge på noget andet, der er i bevægelse, eller man helt skal kigge på noget andet.

Dette kunne være en jagtkikkert eller en udsigtskikkert.

Her er der mange måder, der bliver sagt, hvordan man holder på den slags, og her kommer lige nogle fifs, da tabet af sådan en god kikkert kan ødelægge den, og det ville være synd og skam.

Hav et godt greb om kikkerten både over og under den. Støt med albuerne mod et underlag, hvis du kan.

Hav endvidere kikkerten fast om halsen med et reb, hvis du skal bruge den tit eller akut skal lægge den fra dig og ikke vil glemme, hvor den er, eller træde på den.