Bliv skarp på data manipulation med SQL kurser

Bliv skarp på data manipulation med SQL kurser

Hvis du og dine kolleger i forbindelse med jeres daglige arbejde beskæftiger jer med data udtræk samt data behandling og manipulation, giver det mening for jer at blive bedre til SQL. SQL er et praktisk og anvendeligt universelt programmeringssprog, som anvendes til opbygning af procedurer til anvendelse i arbejdet med data. Disse procedurer kan være simple eller avancerede, og kan for eksempel anvendes ved udtræk af data fra relationelle databaser samt til sortering, filtrering, gruppering og andre former for manipulation af disse data.

Hvad bruger man SQL til?

Sagt på en enkel måde, bruger man mestendels SQL i forbindelse med database kommunikation. De databaser, til hvilke man bruger SQL som kommunikations redskab ,er i særdeleshed den type database systemer, vi kender som de såkaldte relationelle databaser. SQL er designet til at foretage forespørgsler – også kendt som queries – i databaser for at hente og eventuelt samtidig bearbejde data fra pågældende database.

Som sprog er SQL ikke videre kompliceret, men består af en række udsagn og kommandoer som – hvis du først har lært dem at kende – kan anvendes til en bred vifte af mere eller mindre avancerede operationer. Syntaksen i SQL er forholdsvis nem og hurtig at lære, og har du først forstået grundprincipperne bag SQL, er det kun fantasien, som sætter grænser for sprogets anvendelse. Du vil hurtigt lære at bygge de kommandoer, som skal bruges til at løse netop de opgaver, du slås med i hverdagen.

Bliv skarp til databehandling med et kursus i SQL hos 4D

Hos 4D finder du et velassorteret udvalg i kurser med udgangspunkt i T-SQL, som er den dialekt af SQL som anvendes til arbejdet med Microsoft database systemer så som Oracle database eller Microsoft SQL Server. Se de mange forskellige SQL kurser til såvel begyndere som viderekomne på 4d.dk