Boligsøgende? Få hjælp fra en boligadvokat

Boligsøgende? Få hjælp fra en boligadvokat

Køb af bolig er en af de største beslutninger, du kan tage i dit liv. Det kan også hurtigt gå hen og blive en af de dyreste – især hvis du ikke kigger dig ordentligt for. Der er nemlig mange fælder, som man kan risikerer at falde i, når man som førstegangs køber betræder de uvejsomme stier i den jungle, som udgør det danske boligmarked. Derfor er det en god idé at søge professionel hjælp til boligkøb, så man ikke ender med at købe katten i sækken.

Hvad skal jeg med en boligadvokat – jeg har jo ejendomsmægleren?

Det er vigtigt på forhånd at fastslå, at en ejendomsmægler ikke er en mægler i ordets egentlige betydning. Man kunne godt forledes til at tro, at ejendomsmægleren er en uvildig og upartisk person, som formidler kontakten mellem køber og sælger med begges bedste interesser for øje.

Sådan forholder virkeligheden sig bare ikke. En ejendomsmægler tjener sine penge ved hurtigt boligsalg til så høj en pris som overhovedet muligt. Mægler plejer altså primært sælgers interesser, og vil ikke umiddelbart have nogen fordel ud af at oplyse dig om andre forhold end de til hvilke han er forpligtet ifølge gældende lovgivning.

Der kan således gemme sig faktorer og sagforhold, som kunne påvirke din beslutning om et køb, et sted i det hav af dokumentation, som omgiver din bolighandel. Og det er dit eget ansvar selv at grave denne information frem.

Din boligadvokat kan hjælpe dig med din bolighandel

Det er her, din dygtige og erfaren boligadvokat kommer ind i billedet. En boligadvokat vil typisk have mange års erfaring med gennemlæsning af netop denne type dokumentation – og med at spotte svagheder deri. Det kan for eksempel være en dårlig økonomi eller mangelfuld ledelse i boligforeningen, hvilket vil afspejles i budgetter og regnskaber samt referater af foreningens general forsamlinger.

Du kan finde din boligadvokat i Randers på http://www.freinsilber.dk/koeb-salg-fast-ejendom/