Derfor skal du vælge at fyre op med træpiller

Derfor skal du vælge at fyre op med træpiller

Hvad er træpiller?

Træpiller er det helt ideelle valg, når det kommer til at tænde op i brændeovnen eller i dit fyr i hjemmet. Træpiller består af sammenpresset træspånere og savsmuld. Træpiller kan laves af alt slags træ og alle træsorter. Det mest hyppige vi bruger i Danmark er bøg, gran og fyr. Træpiller er en utrolig effektiv og prisbillig måde at varme hjemmet eller sommerhuset op på.

Hvorfor skal du vælge træpiller fremfor olie eller el?

Der er flere gode argumenter for, hvorfor du skal vælge træpiller til at fyre op i hjemmet. Først og fremmest, hvis du går ind få et grønnere miljø, så er der markant mindre CO2 udledning ved at bruge træpiller frem for olie eller el. Det siges at det er CO2 neutralt at anvende træpiller, da den energi du bruger for at fyre op svarer til det samme som træet vil bruge, når det nedbrydes i naturen. Du kan derfor bruge træpiller med god samvittighed i forhold til den grønne indstilling.

Derudover er træpiller en langt billigere løsning end hvis du i dag bruger et ældre oliefyr eller varmer op gennem el. Det betyder, at ligeså snart du anvender træpiller begynder du at spare penge allerede fra dag 1. 

Hvilke træpiller skal du vælge?

Træpiller er blevet utrolig populært i Danmark og mange andre steder i verden. Der er derfor kommet stor efterspørgsel efter træpiller. I gamle dage brugte man træ som kom til overs fra møbelindustrien. Der var dermed også en genbrugsfaktor i det, som igen bidrager til vores miljø og bæredygtighed. Men da efterspørgsel er blevet så høj, at man nu ikke kan følge med bruges også træer fra bestemte skove og grønne arealer. Vær derfor opmærksom på den kvalitet du køber, så du er sikker på at du får det mest optimale ud af dine træpiller. Vi har her fundet et af landet mest anerkendte steder at handle træpiller