Det nok vigtigste råd med et strygejern – og lidt mere til

Det nok vigtigste råd med et strygejern - og lidt mere til

Om du så ejer et strygejern med strygebræt, eller du har har prøvet at stryge for eksempel tøj før eller set det ske med andre eller på film, hvad er så det værste, der kan ske i den forbindelse?

Det er især noget, man ser brugt i komediefilm og tegnefilm, hvor i sidstnævnte det ofte går helt galt og giver huller i både tøj og strygebræt, selvom det nødigt skulle kunne gå så galt.

Jep, vi har selvfølgelig tanke på, at man helt uheldigt kommer til at stille strygejernet med en varme overflade og med varmelegemet direkte ned på det, man stryger, så der sker alt fra, at der kommer pletter, går ild i det eller antænder noget mere afhængigt af, hvor længe man er væk fra scenariet.

Hvorfor sker den slags så, som du virkelig skal undgå at gøre?

Det er svært at svare entydigt på, men det bedste bud er, at det ligger lige til højrebenet, at man i skyndingen lægger strygerjernet ned i den samme position, som når man skal bruge det aktivt, end at man skal hen at fumle med at placere det godt på siden af det udslåede strygebræt, hvis du har et af den type.

Er man opmærksom, så sker det heller ikke, men specielt i gamle dage, hvor man havde fastnettelefon, så man ikke kunne gå rundt imens, så kunne man ile ud i køkkenet, hvor telefonen sad, når den ringede, mens man havde travlt med at stryge tøjet i stuen.

Så opdagede man først det, når man kunne lugte noget brændt, eller røgalarmen gik af.

Et lille andet råd er også, at du også skal tage dig tid til at tage strygebrættet frem, når du skal stryge. Det er ikke bare nok at bruge en pude eller andet at stryge med som underlag.

Mangler du et nyt strygejern, siger du?

Så kommer her en god anbefaling: https://www.dampstrygejern.com/