Hvordan får jeg et høreapparat?

Hvordan får jeg et høreapparat?

Tror de fleste kender en eller har hørt om en, der nægtede at anerkende at de ikke hører så godt og derfor snakker højt og siger “hvad” ret ofte. Gerne med en hånd bag øret. I dag er høreapparter så små og fine, at de stort set ikke kan ses eller mærkes. 

For at få høreapparat i dag skal du til en høreklinik. Det kan enten være en offentlig eller en privat høreklinik. Det koster penge at gå til en privat høreklinik, men omvendt har de ofte kortere ventetid. Bor du i Nykøbing Falster kunne du google høreapparet nykøbing i falster og finde en høreklinik, der kunne undersøge dine øre og finde den bedst mulige løsning på et evt. høreudfordring.

 

Risiko for at blive socialt udstødt

Ca. hver 6 voksne oplever, at de begynder at høre dårligt og det kan være svært at anerkende at man måske har brug for et høreappart. I stedet begynder man måske i stedet at takke nej til sociale sammenkomster, fordi man har svært ved at høre, hvad der bliver sagt og man skal anstrenge sig så meget, at man bliver ekstra træt og måske også får hovedpine. Ens omgangskreds bliver måske også træt af hele tiden at skulle gentage sig selv eller ikke at få svar, når der bliver stillet et spørgsmål.

Mulighed for tilskud

Det er muligt at få tilskud til sine høreapparter hvis man ikke har kunne vente på en offentlig klinik og derfor er gået til en privat. Det kræver at man først har været forbi en ørelæge og fået en henvisning. Tilskudet gives uanset ens indkomst og reguleres hver andet år. Ud over det offentlige tilskud er det også muligt at få tilskud fra Sygeforsikring Danmark, hvis man er medlem der og Ældresagen har også nogle gode samarbejdsaftaler med forskellige høreapparatproducenter.