Må du rapse fra din arbejdsplads med køleservice?

Må du rapse fra din arbejdsplads med køleservice?

Det er sjovt, hvordan vi danskere er retskafne mennesker, men hvis vi ikke lige direkte bliver taget i noget og er ret sikre på, at vi ikke bliver fanget, så er vi sjældne blege for at gå på kanten af det lovlige – og endda lige overtræde grænsen.

Måske er det netop, fordi vi lever i så sikkert et land med lille korruption, at vi nogle gange forsøger at skabe lidt ravage, så tingene kan blive rystet lidt op.

For de færreste af os ville stjæle en film i en butik, men mange danskere streamer film ulovligt, selvom de er klar over det.

Men det nok mest sete tilfælde er, når medarbejdere på en arbejdsplads smårapser til sig. Lad os bare sige, at du til dagligt arbejder med køleservice i et givent firma, så du kan se et konkret eksempel for dig.

Her er der nok, som tilfældet er med mange andre firmaer, alt lige fra kuglepenne, skriveblokke, printerpapir og meget andet, som især hovedsædet og lageret bruger til at holde styr på de ting, der ikke lige er skrevet ind elektronisk eller netop skal udskrives.

Det er nogle produkter, som man selv skal bruge derhjemme med flere. 

Så tænker de fleste, at det da ikke gør noget, at man lige tager lidt med hjem til sig selv. Det svarer jo til, at man glemmer, man havde firmaets kuglepen med hjem ved et uheld, og så længe du da ikke høster umanerligt meget af firmaets artikler og deler ud derhjemme, så sker der vel ikke noget ved det.

Måske er der konkrete regler for den slags på din arbejdsplads, men man ser også, at det ofte er den slags, man stiltiende accepterer, men som man ikke ville få tilladelse til, hvis man direkte spurgte ens nærmeste leder eller chefen selv.

Derfor skal man lige stikke en føler i jorden på ens arbejdsplads og mærke efter, hvad politikken er her.