Planlæg begravelsen efter afdødes ønske

Planlæg begravelsen efter afdødes ønske

Efter et dødsfald i familien kommer de pårørende til at stå med en masse forberedelse selv. Begravelsen skal planlægges, der skal vælges salmer, bestilles blomster og vælges en bedemand. Der er mange gøremål og det er ikke alle familier der har overskuet til at arrangere dette. De pårørende bestemmer selv hvor meget de vil arrangere selv. Bedemanden står til rådighed og overtager de poster, som familien ikke selv vil stå for.

 

Der skal være styr på mange elementer

Det er meget individuelt hvordan pårørende planlægger en begravelse. Mange vælger at arrangere begravelsen efter afdødes ønske. På denne måde føler familien at de gør en sidste ting for den afdøde. Hvis den afdøde elskede en bestemt sang, så kan denne f.eks. godt blive afspillet i kirken. Det er vigtigt at de pårørende for en god dialog med bedemanden. På denne måde bliver forventningerne afstemt. Der er mange detaljer som skal arrangeres, så der skal være styr på en masse. Mange har et budget til hvad begravelsen samlet må løbe op i. Denne parameter er vigtig i forbindelse med planlægningen af de forskellige poster. På https://bgfo.dk/ kan du få en fornemmelse af hvad det koster at planlægge en begravelse.

 

Få en bedemand til at hjælpe til

Der er mange gode bedemænd i Danmark som kan hjælpe dig med at arrangere en god begravelse. Nogen mennesker er helst frie for at skulle tage stilling til noget. Bedemanden er forståelig, lyttende og afventer de pårørendes ønsker. Nogle af de mest almindelige opgaver til en begravelse er at vælge kiste, blomster, tøj til afdøde, sted til gravøl, sange eller indslag i kirken og lignende parametre. Der skal også laves en form for begivenhed, så venner, familie og bekendte ved hvor og hvornår begravelsen finder sted. På grund af digitaliseringen bruger mange de sociale medier til at lave en begivenhed for de nærmeste. Kom godt i gang med planlægningen, så den afdøde kan komme herfra på en smuk måde.